B.U.É.K. 2018

Szeretetteljes, Egészségben gazdag, Sikeres Új Esztendőt kívánunk!

Tovább a részletekre
2018.01.04.

Mikulás est Kórházunkban

Idén is meglátogatta Dolgozóink Gyermekeit a messzi földről érkezett Mikulás.

Tovább a részletekre
2017.12.12.

K&H Gyógyvarázs pályázat

Kórházunk a K&H Gyógyvarázs területi pályázat második fordulójába került és a sok-sok szavazattal esélyt kapunk 350.000 forintos támogatásra!

Tovább a részletekre
2017.11.01.

Október 16. Az újraélesztés nemzetközi napja

Október 16-a szerte a világon az újraélesztés nemzetközi napja. A statisztikák szerint hazánkban átlagosan 25 percenként hal meg egy honfitársunk hirtelen szívhalál következtében. Ez évente közel 25 ezer ember keringésmegállását jelenti, amelyből közel 7 ezer szívmegállás közterületen következik be. Az önmagában elkeserítő tényt súlyosbítja, hogy feltételezések szerint kétharmaduk megmenthető lenne, amennyiben az észlelést követően az első 3-5 percben a jelen lévő laikusok megkezdenék az újraélesztést.

Tovább a részletekre
2017.10.16.

Alzheimer-kór világnapja szeptember 21.

Az Alzheimer-világnap a Nemzetközi Alzheimer Társaság (ADI) által kezdeményezett és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) támogatását élvező, évente szeptember 21-én világszerte megrendezett eseménysorozat. Célja, hogy világszerte felhívja a figyelmet az Alzheimer-kór és más demenciák terjedésének veszélyére, visszaszorításának, a tévhitek eloszlatásának és a társadalmi összefogásnak szükségességére, a betegséggel élők körülményeinek javítására.

Tovább a részletekre
2017.09.21.

A limfóma világnapja szeptember 16.

SZEPTEMBER 16. - A LIMFÓMA VILÁGNAPJA Hazánkban évente közel 3000 új limfómás beteget diagnosztizálnak. Vajon mit is kell tudni erről a betegségről? A nyirokszövet daganatos elváltozásáról van szó, melynek kialakulásával a szervezetünk védelmét ellátó limfociták (fehérvérsejtek) kontroll nélkül növekednek és osztódnak, akárcsak a rákos sejtek. A betegség leggyakrabban a lépet és a csontvelőt károsítja. Jellemző típusait Sir Thomas Hodgkin angol orvosról nevezték el, aki először írta le ezt a kórt; ezek: a Hodgkin-limfóma és a non-Hodgkin limfóma. A világnap célja, hogy felhívja a figyelmet a rosszindulatú vérképző- és nyirokrendszeri betegségekre és azok korszerű kezelési lehetőségeire.

Tovább a részletekre
2017.09.16.

Ösztöndíj program indul az egészségügyi szakmát tanulók részére

Egészségügyi szakközépiskolákban tanulók részére indít ösztöndíjprogramot a kormány - közölte az egészségügyért felelős államtitkár csütörtökön az MTI-vel. Ónodi-Szűcs Zoltán elmondta, az ösztöndíjprogramra 4,4 milliárd forint jut az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretéből, és a tervek szerint várhatóan 3200 tanulót tudnak belőle támogatni tanulmányaik idejére. Így az ösztöndíj havi mértéke elérheti akár a 40 ezer forintot is - tette hozzá.

Tovább a részletekre
2017.08.25.

K&H Gyógyvarázs 2017 pályázat

A K&H évtizedek óta aktív társadalmi szerepet vállal, melyben kiemelt figyelmet kap a vállalkozásösztönzés, a pénzügyi oktatás, a környezetvédelem és az egészség. K&H Gyógyvarázs program keretében 2004 óta segítik a magyar gyermekegészségügyet eszközbeszerzéssel. Az idei évben 14. alkalommal hirdették meg K&H Gyógyvarázs műszerbeszerzési pályázatot, melyre rekordszámú, összesen 125 pályázat érkezett az ország 78 településéről. A szakmai zsűri segítségével 13 nyertes pályázatot választottak ki közülük, így összesen 10 kórházi osztály és 13 mentőállomás munkáját támogathatják, ezzel is elősegítve azt, hogy a kis betegek mihamarabb újra teljes életet élhessenek. Nagy örömünkre szolgál, hogy a Kazincbarcikai Kórház pályázata a 13 kiválasztott nyertes pályázat egyike, így a Gyermeksürgősségi szakrendelés még magasabb szintű felszereltséggel/berendezésekkel működik a jövőben.

Tovább a részletekre
2017.08.02.

Semmelweis Nap 2017

Kórházunkban 2017. június 29-én tartották meg a Semmelweis-napi ünnepséget. Tóth Gábor ügyvezető igazgató úr köszöntötte az intézmény dolgozóit, aki köszöntőjét a betegek ellátására utalva egy Teréz anya idézettel zárta: „Nem az számít, hogy mennyit adunk, hanem hogy mekkora szeretetet fektetünk az adásba.” Az ünnepség keretében főorvosi kinevezések és elismerő oklevelek átadására is sor került.

Tovább a részletekre
2017.07.25.

Richter Egészségváros Eredménye

A Richter Egészségváros 9 éve járja az országot és Kazincbarcikán 2017.06.10-én a második legnagyobb adományösszeg gyűlt össze 8.530.100 Ft összegben. Mindenkinek nagyon szépen köszönjük ezt az eredményt, köszönjük, hogy eljöttek és tettek egy lépést egészségük megőrzése érdekében ezzel támogatva kórházunkat!

Tovább a részletekre
2017.06.11.

Richter Egészségváros Kazincbarcikán 2017. 06. 10. Szombat

Jöjjön el családjával – részvételével növelje a Kazincbarcikai Kórháznak szánt adományt! A Richter Gedeon Nyrt. 2.000.000 Ft alapadományt ajánl fel a Kazincbarcikai Kórház Nonprofit Kft. számára, vastagbélrák szűrésére alkalmas videókolonoszkópos eszköz beszerzésére. Ezt az adományalapot a résztvevők minden szűrésért, tanácsadásért, meghallgatott előadásért járó adományponttal növelni tudják, hiszen a Richter pontonként 300 forinttal megemeli az alapadomány összegét. Minél aktívabban cselekszik valaki saját egészségéért, annál nagyobb mértékben járul hozzá a kórháznak szánt adomány gyarapításához. Jöjjön el Ön is, tegyen egészségéért és vegyen részt az ingyenes szűréseken, tanácsadásokon. A program 2017. 06. 10. szombaton kerül megrendezésre Kazincbarcikán, a Fő téren, bővebb információkért látogassanak el az alábbi oldalra: Richter Egészségváros - Kazincbarcikai állomása Várjuk szeretettel Önt és kedves Családját,Ismerőseit, Barátait!

Tovább a részletekre
2017.05.04.

Kórházunk támogatása

Kedves Látogató! Kérjük támogassa Ön is adója 1%-ával Kórházunk alapítványát. "Környezetünk egészségéért" Alapítvány Adószám: 18401626-1-05 Számlaszám: 55400211-10210152-00000000 Köszönjük támogatását!

Tovább a részletekre
2017.02.27.

Továbbtanulás előtti munkahely látogatás

A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium tanárainak szervezése keretein belül az osztályok a városban egy - egy Közintézménybe látogathattak el, ezáltal gyakorlatban ismerkedhettek meg a különböző munkakörökkel, azok fontosságával.

Tovább a részletekre
2017.02.24.

Tanulták az újraélesztést

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara B.A.Z megyei Szervezete tanfolyamot szervezett az újraélesztéssel (azaz mi a teendő szívmegállás esetén) kapcsolatos témában a Kazincbarcikai Kórházban.

Tovább a részletekre
2016.09.30.

Kazincbarcikán a legnagyobb a természetes szülések aránya

Az OEP adatait elemezve több hazai hírportál is foglalkozott azzal, hogyan alakul hazánkban a természetes szülések és a császármetszések aránya. Az adatok arról árulkodnak, hogy a természetes szülés aránya a Kazincbarcikai Kórházban...

Tovább a részletekre
2016.09.30.

Séta a születés körül

Az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Perinatális szaktanácsadó továbbképzés köré szerveződött szülésznők, orvosok, védőnők, gyógypedagógusok 2014. óta civil Sétát tesznek egy-egy kórházban. Céljuk, hogy felhívják a figyelmet a szülés/születés minőségének jelentőségére, az édesanyák, babák, családok élményeinek fontosságára.

Tovább a részletekre
2016.09.27.

Gyermekellátás Intézményünkben

A Gyermek szakorvosokkal történt hosszú hónapok sikeres egyeztetései után intézményünk kezdeményezte a gyermek ellátások újraindításának engedélyezését.

Tovább a részletekre
2016.04.04.