TIOP-2.2.8.A-15/1-2016-0037

Struktúraváltáshoz kapcsolódó infrastrukturális fejlesztések megvalósítása a kazincbarcikai Kórházban

 

A Kazincbarcikai Kórház Nonprofit Kft. 7 482 783,-Ft uniós támogatást nyert a kórház elavult gyógyító kubatúráinak felújítására, a TIOP-2.2.8.A-15/1-2016-0037 kódszámú "Struktúraváltáshoz kapcsolódó infrastruktúrális fejlesztések megvalósítása" című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. Az elnyert támogatásból a pszichiátriai és kardiológiai rehabilitációs ellátásokhoz kapcsolódó kórtermek, gyógytornaterem felújítását végezte el a kórház.

 

Pályázati cél:
A jó minőségű és hatékony egészségügyi szolgáltatások elérhetőségének javításával a munkavégző képesség gyorsabb helyreállítása, és ezáltal a munkavállalók munkaerő-piaci esélyeinek javítása, illetve a foglalkoztatás dinamikus bővítése.

 

A projekt összköltségvetése: 7 482 783,-Ft

A projekt támogatási intenzitása: 100 %

 

Kórházunkban a következő fejlesztések valósultak meg:

A 2013-as kórházi struktúraváltás keretében új ellátási formák kerültek kialakításra a kórházban, 10 ágyas Hospice részleg, 30 ágyas pszichiátriai rehabilitáció, kardiológiai rehabilitációs szakrendelőhöz kapcsolódó gyógytornaterem. Az új ellátások kubatúrájának kialakításakor több olyan építészeti hiányosság felmerült, amelyek nélkül az egyes ellátások nem végezhetők biztonságosan, illetve elmaradásuk esetén nem kapott volna a kórház az ÁNTSZ-től működési engedélyt. A TIOP 2.2.8. támogatás keretében ez megvalósulhatott. 

 

 

Széchenyi 2020 logó